Saturday, January 28, 2006

Washington DC

Fem timmar i Washington... den här flygplatsen börjar kännas otroligt välbekant efter min
väntan på väg TILL Cleveland. Har suttit på Starbucks och druckit kaffe och drunknat i "Da Vinci koden" (Tack AM). Tack och lov är flygplatser otroligt trevliga platser att vänta på (när man nu måste vänta...) det finns relativt mycket att strosa runt och titta på, för att inte tala om nöjet att bara sitta och studera människor och deras relationer... alltid tidsfördrivande.

På väg hem... mina veckor här har varit underbara! Vila blandat med nya upplevelser, nya platser och goda vänner är "kind of" oslagbart... :-) Tror att jag nu är mer redo att börja mitt nya jobb på måndag. Mer inspirerad, har mer kraft och är även gladare. Ett välförtjänt Tack till Magdalena, Jeff och Tim!

Wednesday, January 25, 2006

Manhattan, New York

Gula taxi bilar fyller staden. En underbart skön stad med fantastiska platser att bli kär i. Vi har promenerat gata upp och gata ner. Kvarteren runt Ave 20 där vi bor börjar redan, efter några dagar, kännas hemma. I morse åt vi frukost i Soho, därefter slogs vi med de hängivna försäljarna i China town. Efter att ha prutat till oss ett överkomligt pris styrde vi våra steg mot Brooklyn Bridge. Solen har lyst över våra redan glada ansikten de två senaste dagarna och vi bara njuter.

Igår promenerade vi i Central Park, strosade längst Broadway och Fifth Avenue. Njutbart!

Just nu sitter vi på ett skönt litet kaffehak på Ave 23, Magdalena läser och jag skriver. Ikväll ska vi gå och se musikalen Mama mia på Broadway. Jag älskar New York... varje område har sin egen historia och sin egen charm... känner mig nästan lite svag i knäna....

Sunday, January 22, 2006

Välbehövd vila...


Idag har vi varit ute på långpromenad i skogen, många branta backar, lera och stup rakt ner mot floden "Rocky River" som flyter längst med "the Valley", målet för dagens utflykt. Väldigt uppskattat av undertecknad. Jag måste erkänna att Usa aldrig tidigare haft någon större dragningskraft på mig men jag verkligen trivs här! Tur att jag har så fantastiska människor hemma som drar mig tillbaka, annars hade man aldig vetat...

Nu borjar det vara for manga personer i den har lagenheten for att jag inte ska kanna mig osocial om jag inte borjar socialisera lite. See you soon!

Thursday, January 19, 2006

En hälsning från Usa...


Att komma till ett annat land ger mig alltid en skön känsla. Trots att jag när jag anlände Washington missade ett plan och tvingades sitta fem timmar på flygplatsen och bara studera alla människor som kom och gick...efter resan från Sverige var jag för trött för att ens orka läsa.

Det var dock desto skönare att efter en lång dag anlända Cleveland och se Magdalena igen. Vi har ljuvliga dagar här, bara myser, promenerar mycket, dricker mycket kaffe och pratar. Utforskar omgivningen och umgås med trevliga människor. Har idag handlat (rätt mycket) på Abercrombie and Fitch.

Pa måndag åker vi till New York, ska bli väldigt, väldigt kul! Jag njuter för fullt.....

Thursday, January 12, 2006

Hmmmmmm....

Vad säger man om en sådan här hälsning från sina vänner på andra sidan jordklotet??? Hmmmm.... lite lätt önskar man att man vore med :-) Dock glad för deras skull... och alla vi andra får ju ändå se hur gott man kan ha det på vissa delar av jordytan även i januari månad!


Im on my way....

Monday, January 09, 2006

Peace of mind...


Den här helgen tillbringades på Marstrand. Vi satt länge och åt frukost och samtalade om livet på den inglasade verandan som vätter mot havet. Total ro och frihet. Jag trivs här. Det känns nästan som en vit vinterdag hemma i norrland. Snön som gnistrar utanför fönstret, allt man kan roa sig med är långa promenader eller skoterkörning runt i skogarna för att sedan krypa till ro inne vid brasan. Här kommer livskraften tillbaka.

Den här dagen bytte vi ut skotrarna mot häst, iklädda skoteroveraller plumsade vi runt längst de snötäckta skogsstigarna. Barbacka på hästryggen, omgiven av den vita skogen tänker jag som bäst. Här finner jag perspektiv. Det är bara synd att turerna alltid känns för korta, timmarna för få... jag skulle kunna tillbringa dagar, veckor här ute i den friska, rena luften.

Det fina är att den alltid finns där och väntar på en, tillflyktsorten...

Thursday, January 05, 2006

Det vänder mot vår...

Är det inte HELT underbart då man inser att tiden har vänt... det går mot vår. En liten strimma av hopp och längtan värmer min frusna själ. Anledningen att bilden idag kommer från Brooklyn är en glad hyllning till att jag i dagarna köpt en biljett till staterna.... Looking forward to it...