Friday, January 26, 2007

Mindre naket?

... Vad beror det på att såfort en kvinna blir gravid så upplevs hon inte lika naken när hon är naken...öhh..? Men erkänn, plötsligt är det "helt okej"att visa brösten på cafeer och all möjlig offentlig tillställning.. när man tänker på det så är det ändå lite märkligt. Jag har inte problem med det men har bara reflekterat över fenomenet..
Å andra sidan så är det kanske bara i vår del av världen som man ens reflekterar då större delen av världens befolkning går runt så hela tiden...

Skön kille, skön musik

Wednesday, January 24, 2007

Jag har alltid önskat att jag hade varit bra på att dansa, alltså riktigt bra. Jag dansade balett som liten, senare jazzdans och street men jag var aldrig tillräckligt uthållig för att fortsätta när det började ta emot. När träningarna kändes mer jobbiga än roliga, då la jag av.

Många gånger har jag önskat att mina föräldrar skulle ha tvingat mig att fortsätta. Då hade jag kunnat vara riktigt bra vid det här laget. Kanske dansat med "bounce"? Men det gjorde de aldrig, tvingade mig alltså. ..

En gång gick jag till och med så långt att jag började anklaga dem, sa att jag hade kunnat vara något stort nu. Vunnit danstävlingar. Varit rik. Jag var helt oresonlig. Sa att det var deras fel att jag inte hade en lysande danskarriär nu. De hade väl om inte annat kunnat tvinga mig att börja med tennis...

Monday, January 22, 2007

Bland helgon och profeter?

I den katolska kyrkan upphöjs helgonen. Man beder genom helgon. När någon som man har stort förtroende för tenderar dra åt det katolska hållet börjar åtminstonde jag fundera över hur jag själv reagerar och tänker i frågan och kanske främst synen på det här med helgon.

De texter i bibeln som jag själv fastnat för i frågan är främst när lärjungarna säger till Jesus att hans mor och syskon söker honom. Själv står han och undervisar. Hans svar blir då;
"-Min mor och mina syskon är de som hör och gör min faders vilja. "

Att Jesus älskade sin mor högt tvivlar jag inte för en sekund på, däremot sätter han henne inte över någon annan människa. Inte heller verkar han tycka att Gud hör henne bättre än någon annan som vill följa honom.

Det andra jag tänker på är bilden av att förhänget till det innersta rasar när Jesus ger upp andan vid sin död på korset. Bilden på att till den plats dit endast prästerna fick komma inför Gud var nu öppen för alla. Jesus hade genom sin död öppnat vägen så att alla människor får komma inför Gud. Att då tänka att helgonens böner skulle höras bättre av Gud känns för mig lite som att "bygga upp" det Gud själv rivit ner.

Att sedan ha föredömmen, som gått före på vägen, det tror jag att vi alla behöver. Likväl som det kan vara någon som levt före vår tid kan det vara en mormor, en vän, en bekant.
Det är så som jag tror och tänker just nu..

Bifogar länk till artikel i ämnet.

Färg i vardagen

Jag har en ny älskling. En ny favorit i bloggvärlden. Denna charmiga tjej har fått mig att idag skratta högt tills tårarna rann utför mina kinder och jag svettades så mycket att jag tvingades ta av mig tröjan. På ett charmigt och slagfärdigt sätt skildrar hon sin vardag med ett så härligt språk att jag vrider mig igenkännande av skratt. Man bara måste älska henne. Hon har en humor alldeles i min smak. Det är fruktansvärt skönt skratta så, från djupet av hjärtat.

På tal om människor som får en att skratta så måste jag även rekomendera Erlend Loes bok "Naiv super". Även han skönt träffsäker.

Rekomenderar er varmt att besöka följande blogg:
Ha en skön dag!

Sunday, January 21, 2007

Planeringsmiss...

Att på eftermiddagen, efter maten, lägga sig och vila kan vara så obotligt skönt. Bara tio minuter... sure.. så blir det ju aldrig. När john blund väl fått mig i sitt grepp är det som om allt annat blir dimmigt. Oviktigt. Som Ronja när hon går i dimman. Idag vaknade jag efter tre timmar... inte bra. Skönt... men inte så bra. Jag stapplar mig ofrivilligt upp och traskar iväg till affären. Mat. Jag måste ha mat... och frisk luft. Går fortfarande som i en dimma.

Det kommer bli en lång, vaken natt... med tacos. Klockan närmar sig 23.00 och jag har fortfarande inte ätit. Jag är inte pigg jag men skulle definitivt inte kunna somna igen. Det känner jag tydligt. Måste sluta med dessa sköna timmar av slummer...

Det är något speciellt...

... med italienska, medelålders... ja även äldre, män. De är ALLTID så snygga! Stiliga! Välklädda! Aldrig har de strumpor i sina skor... jag undrar varför?! Är det fult? Oskönt? För varmt? Eller passar det bara inte in i den italienska stilen?
Hur som helst är de stiliga. Som den här mannen, riktigt perfekt. Bara kolla på honom. Han är så fin!

Friday, January 19, 2007


" Viskningar från katakomberna" en bok skriven av Magnus Malm är mitt nuvarande tips för läsglada. Januari och februari är de värsta månaderna på året om man frågar mig. Då kan en bra bok ge lite glädje åt tillvaron. Liksom skönt häng med underbara vänner. Ni betyder som vanligt more than worlds to me...

Tuesday, January 16, 2007

Loves...numbers...


Matematik har aldrig varit min starkaste sida, min ekonomiska utbildning till trots. Dagens största glädjeämne rent arbetsmässigt har hittills varit en mall i excel som vår controller "smart-jennie" fixade åt mig för att underlätta mina uträkningar. Efter hundratals lovprisningar till excels ära skrattar både jag och min arbetskompis över hur tillfredställande glad man kan bli över en sådan liten sak som en liten excelmall.
Jag älskar, nördigt nog, försäljningsstatistik och allt som underlättar att göra företag effektivare. Jag märkte det redan under min utbildning i Borås, hur dessa ämnen får mig nästan komiskt engagerad. Skulle kunna diskutera företag och arbetssätt i timmar. Men nog om det, man lär sig något om sig själv varje gång man märker hur vissa saker gör en upprymd.
Att jag inte behärskar excel särskilt bra är ingen hemlighet. Men snacka om att den kan göra en liten dataimbisill lycklig...

Thursday, January 11, 2007

Blicka framåt

Nytt år. Blicka framåt. Herren sträcker ut sin hand. Nytt år, nya utmaningar. Förändring, förväntan, hopp, glädje, ro, kärlek, vänskap, ambition, tro, samtal, utveckling, väntan, längtan.
Unna dig att bara njuta av dagen!